Skötsel & garantier

Målade dörrar

behöver också underhåll. Tvätta av dörren med svagt rengöringsmedel (ej såpa), skölj rent med vatten efteråt eller använd en svag lackrengörning, minst varannan månad. Behandla dörren minst en gång per år med flytande bilvax eller möbelvax. Mörka färger har tendens att blekas i sol, salt och regn bör därför placeras under tak i norrläge. Har du fått lackskador skall dessa bättras i omedelbart med en Alkydfärg för utomhusbruk i rätt nyans och glans, annars gäller ej garantierna. Färgkoderna får du av din återförsäljare eller i broschyren. Tröskeln är obehandlad och skall oljas innan montering och efter behov. För att öka livslängden på dörrarna bör de placeras under ett entrétak.

Lasera eller måla din dörr själv

Du kan måla din dörr i vilken färg som helst - NCS-skalan har över 1 600 nyanser att välja på, så möjligheterna är praktiskt taget obegränsade.

R180, F183, R183 och F180 bör inte täckmålas - det kan medföra sprickbildning och kvistar som syns efter några år. Välj i stället att klarlacka och lasera. Börja med ett lager ofärgad lasyr (var särskilt noga med ändveden). Lägg sedan på ett lager med färgpigment, och till sist ett lager med en blandning av hälften ofärgad och hälften pigment. Den blandningen kan du också använda för att underhålla dörren.

SF 18, SF10, S18 och SR10 kan du antingen täckmåla eller lasera (se ovan). När du täckmålar, börja med ett lager träolja (var särskilt noga med ändveden). Lägg sedan ett lager grund, därefter minst ett lager toppfärg (din färghandlare kan rekommendera fabrikat och typ).

Bastudörrar 

BDP ska lackas med speciallack för bastudörrar - använd aldrig lack med lösningsmedel.

Vi har följande generella garantier på våra produkterprodukter.

Fabriksgaranti

2 års garanti mot fabrikationsfel.

Formgaranti R183/F183 och ytterdörrar

10 års formgaranti.

För att garantin skall gälla

All garanti gäller under förutsättning att man handhar produkterna på ett fackmannamässigt sätt, samt att man följer våra anvisningar när det gäller montering och skötsel.

Vid eventuell reklamation

Skriv ut denna blanketten och fyll noga i alla uppgifter, 
faxa sedan in blanketten till Källvikendörren AB 

Reklamationsblankett